Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Köfteli Bezelye Yemeği

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 35dk

Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bezelye
  • 1 kase yuvarlanmış köfte
  • 2 adet havuç
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığından biraz az biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Malzemelerin üzerini kapatacak kadar sıcak su

Köfteler için;

  • Bu arada daha önceden hazırlanmış varsa sulu köftelik köftelerinizi kullanabilirsiniz. Yoksa ;
  • 200-300 gram orta yağlı dana kıyma (köftenin bol olmasını istiyorsanız miktarı arttırabilirsiniz)
  • 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu ve ya da varsa kurumuş robottan çekilmiş ekmek içi (kontrollü ekleyin)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Kimyon(arzuya göre)

Köfteleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

Tencereye sıvı yağ alınır sarımsak ve soğan bütün halde atılır. Küp küp doğranmış havuçlar eklenir ve rengi dönünceye kadar kavrulur. üzerine küp küp doğranmış patatesler eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. Bezelyeler eklenir birlikte kavurmaya devam edilir. Eğer hazır garnitür kullanacaksanız hepsini aynı anda atıp kavurunuz. Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Baharatlarını attıktan sonra üzerini kapatacak kadar sıcak suyunu ekleyin ve orta ateşte yumuşayıp özleşene kadar pişirin. Hazırladığınız köftleri de ısınmış yağın içine atıp kızartınız. Kızaran köfteleri tencereye koyup hepsi birlikte 5-6 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatınız. Afiyet olsunn :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz