Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kremalı Elmalı Turta

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 30dk

Kremalı Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşak tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta ( birinin sarısını kremaya katın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un ( 200 ml. Bardakla silme)

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gram yumuşak tereyağı
  • 1 paket vanilya ( arzu ederseniz damla sakızı )

Elmalı harç için:

  • 3 tane büyük boy elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Tarçın
  • Ceviz
  • Üzerine pudra şekeri

Kremalı Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar bu nefiss turtayı mutlaka deneyin. Turtayla cheesecake arası çok güzel bir tadı oluyor turtanın yapımına önce kremayla başlıyoruz ki krema soğusun. Süt, un ,nişasta ,şeker ve yumurta sarısını bir tencerenin içinde tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak iyice çırpın koyulaşana kadar pişirin, altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın ,soğumaya bırakın

Şimdi Elmalı harcı hazırlayın elmaların kabuklarını soyup rendeleyin şeker ilavesiyle pişirin tarçın ceviz ve portakal kabuğu rendesi ilave edin hepsini karıştırın altını kapatın

Turta hamuru için olan malzemeleri karıştırıp un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun, hamuru biri büyük ikincisi daha küçük üçüncüsü daha küçük olacak şekilde üçe bölün,  en küçük parçayı bir buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırın, ⭐️ büyük olan hamuru merdane yardımıyla açın, 26 santimlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ,hamuru kalıba kenarlarını biraz yükselterek yerleştirin, üzerine kremayı döküp üzerini düzeltin, ⭐️ şimdi ikinci hamuru açıp kremanın üzerine kapatın, hazırlanan turtayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin, fırından çıkarıp üzerine elmalı harcı yayın, üzerine dolaptan çıkardığınız hamuru rendeleyip tekrar fırına verin, üstteki hamur kızarınca fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin, sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz , deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Bir gece bekletmek önemli.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz