Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Kırma Böreği (Göçmen Böreği)

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Kırma Böreği (Göçmen Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 400 gr lor peynir veya ekşimik
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 6 yemek kaşığı kaymak (kaymak bulamayanlar hazır krema kullanabilir. )
  • Tuz
  • Susam, çörekotu

Kırma Böreği (Göçmen Böreği) Tarifi Yapılışı

1 adet yufkayı düz bir zemine serip üzerine gelişi güzel bir şekilde, yufkanın her yerine gelecek şekilde lor peynirimizden serpiştiriyoruz. Daha sonra yufkamızı hiç katlamadan ileri doğru ittirircesine birleştiriyoruz. Sıkmıyoruz gayet gevşek bırakıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp yufkaları göz kararı küçük küçük kesiyoruz.Fırın tepsimizin her yerini güzelce yağlıyoruz (ben sana yağ ile yağlarım her zaman) ve üzerine kaymak, yoğurt, yumurta ve tuz karışımını böreğin her tarafına kaşık yardımı ile güzelce sürüyoruz.Üzerini de susam ve çörekotu ile süsleyip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet şeker olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz