Pandispanya
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 45dk
Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1. 5 su bardağı un
- 1. 5 su bardağı nişasta
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
Pandispanya Tarifi Yapılışı
Doğum günleriniz için güzel bir pandispanya. Öncelikle yumurtalarınızın sarısını ve beyazlarını ayırıyoruz. Şekerin yarısını yumurta aklarına katıp iyice çırpıyoruz. Tamamen katılaşacak. Diğer yarısını ve sıcak suyu yumurta sarılarına katıp onlarıda iyice çırpıyoruz. Kuru malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra yumurta aklarını ilave edip spatula ile çevire çevire karıştırıyoruz. Dilerseniz portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Ben hamurdan iki farklı ölçüde kek pişirdim. 2636 ölçülerinde 8. 5 cm derinliği olan ayarlanabilir kek kalıbı kullanabilirsiniz. Benim kalıbımın derinliği 6 cm olduğu için bir kısmını ayırdım ve ufak bir yuvarlak kek yaptım. Daha sonra ikisini birleştirip oğlumun doğum günü için yaş pasta yapacağım. Tabi ki sonucu sizinle paylaşacağım.En son olarak pişirme işlemi için fırınımızı 200 derecede kızdırıyoruz. Kabarmaya başlayınca 150 ye düşürüp 45- 50 dakika pişiriyoruz. Tabi ki her fırın farklı sonuç verdiğinden kontrollü pişirmekte fayda var.
0 yorum:
Yorum Gönder