Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Kısır

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 1 saat

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 1 demet nane
  • Yarım su bardağı nar ekşisi
  • Yarım su bardağı z. Yağ

Kısır Tarifi Yapılışı

Bulguru genişçe bir kaba alıyoruz. Salçaları ekleyip yoğuruyoruz. Arada ellerimizi sadece ılık suya ıslatıp 1 saat boyunca yoğuruyoruz. Hiçbir şekilde su eklemiyoruz. Elimizin sıcağı ile yenilebilecek kıvama getiriyoruz. Ardından tuz ve karabiberi ekleyip 10 dk daha yoğuruyoruz.Ardından nar ekşisi ve z. Yağı ekleyip karıştırıyoruz. Maydanoz nane ve soğanı ince ince kıyıp ekleyip karıştırıyoruz.

Yanında turşu marul ayran ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz