Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Sıcak Harput Çorbası ( Yöresel )

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 15dk

Sıcak Harput Çorbası ( Yöresel ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et
  • 4 orta boy patates
  • Yarım su bardağı nohut(haşlanmış)
  • Su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 3 kepçe yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Haspir veya nane

Sıcak Harput Çorbası ( Yöresel ) Tarifi Yapılışı

Kuşbaşı eti düdüklü tencerede yaklaşık 1. 5 litre suda pişinceye kadar haşlayalım. Pişen etlerin üzerine ufak doğranmış patatesleri ilave ederek pişirelim. Patatesleri pişirme esnasında düdüklü tencerenin kapağını değil de normal bir tencere kapağı kapatalım. Patatesler piştikten sonra nohutunu da ilave edelim. Çorbamızın terbiyesini homojen bir şekilde çırpıcıyla güzelce çırpalım. Çorbanın suyundan 2-3 kepçe terbiyeye yavaş yavaş dökerek terbiyeyi ılıştıralım. Daha sonra terbiyeyi çorbaya ağır ağır ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştıralım. 2-3 dk kaynayan çorbamızın altını kapatalım. Öte yandan yağları dağlayarak haspir veya naneyi ilave ederek çorbamızın üzerine dökelim. Çorbamızı sıcak olarak servis edelim. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak güzel bir çorba. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz