Sıcak Harput Çorbası ( Yöresel )
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 15dk
Sıcak Harput Çorbası ( Yöresel ) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kuşbaşı et
- 4 orta boy patates
- Yarım su bardağı nohut(haşlanmış)
- Su
- Tuz
Terbiyesi için;
- 3 kepçe yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Haspir veya nane
Sıcak Harput Çorbası ( Yöresel ) Tarifi Yapılışı
Kuşbaşı eti düdüklü tencerede yaklaşık 1. 5 litre suda pişinceye kadar haşlayalım. Pişen etlerin üzerine ufak doğranmış patatesleri ilave ederek pişirelim. Patatesleri pişirme esnasında düdüklü tencerenin kapağını değil de normal bir tencere kapağı kapatalım. Patatesler piştikten sonra nohutunu da ilave edelim. Çorbamızın terbiyesini homojen bir şekilde çırpıcıyla güzelce çırpalım. Çorbanın suyundan 2-3 kepçe terbiyeye yavaş yavaş dökerek terbiyeyi ılıştıralım. Daha sonra terbiyeyi çorbaya ağır ağır ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştıralım. 2-3 dk kaynayan çorbamızın altını kapatalım. Öte yandan yağları dağlayarak haspir veya naneyi ilave ederek çorbamızın üzerine dökelim. Çorbamızı sıcak olarak servis edelim. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak güzel bir çorba. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder