Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Küçük Tombik Ekmeklerim

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 5dk

Küçük Tombik Ekmeklerim Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • 2. 5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ekmeğin arasına domates, peynir, salatalık vs.

Küçük Tombik Ekmeklerim Tarifi Yapılışı

Öncelikle hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım, suyunu kontrollü koyalım normal yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım, hamuru mayalandıralım. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alalım. Tamamını beze yapabilirsiniz. Aldığımız bezeleri ekmek tahtasının üzerinde. Büyük çay fincanı tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurları temiz bir bez üzerine alalım beş on dakika bekletelim teflon tavayı ısıtalım dinlenen açtığımız hamurları orta ateşte pişirelim. Puf puf oluyor ,tamamını bitirelim. İstediğiniz şekilde tüketelim arasına sebzelerden doğrayıp sandviç yapabiliriz. Kolay gelsin afiyet olsun. ❤❤❤

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz