Küçük Tombik Ekmeklerim
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 5dk
Küçük Tombik Ekmeklerim Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 6 su bardağı un
- 2. 5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ekmeğin arasına domates, peynir, salatalık vs.
Küçük Tombik Ekmeklerim Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım, suyunu kontrollü koyalım normal yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım, hamuru mayalandıralım. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alalım. Tamamını beze yapabilirsiniz. Aldığımız bezeleri ekmek tahtasının üzerinde. Büyük çay fincanı tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurları temiz bir bez üzerine alalım beş on dakika bekletelim teflon tavayı ısıtalım dinlenen açtığımız hamurları orta ateşte pişirelim. Puf puf oluyor ,tamamını bitirelim. İstediğiniz şekilde tüketelim arasına sebzelerden doğrayıp sandviç yapabiliriz. Kolay gelsin afiyet olsun. ❤❤❤
0 yorum:
Yorum Gönder