Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kümbet Pasta

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Kümbet Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta orta boy
  • 4 silme türk kahvesi fincanı un
  • 3 silme türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşık kakao

Krema için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 100 gr margarin ya da tereyağ

Üzerine;

  • Çikolata sos

Kekini ıslatmak için;

  • Biraz süt

Kümbet Pasta Tarifi Yapılışı

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Kuru malzemeler elenerek koyulur. 26 cm kelepçeli kalıpta 175 derece de 30 dk kadar pişirilir. Krema için; margarin, vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeler tencerede pişirilir en son vanilya, margarin ve hindistan cevizi koyulup ocağın altı kapatılır. Kek fırından çıkınca soğuduktan sonra 2ye bölünür. Ortası çukur kaseye streç koyulup kekin 1 tabanı yerleştirilir. Biraz süt ile ıslatılır. Üzerine krema koyulur ve ıslatılan diğer taban kapatılır. 1 gece önceden yapıp dolapta bekletirseniz kesmesi ve kalıptan çıkması daha kolay olacaktır. Sabaha üzerine çikolata sos dökülüp servis edilir.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz