Kümbet Pasta
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Kümbet Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta orta boy
- 4 silme türk kahvesi fincanı un
- 3 silme türk kahvesi fincanı şeker
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kaşık kakao
Krema için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 100 gr margarin ya da tereyağ
Üzerine;
- Çikolata sos
Kekini ıslatmak için;
- Biraz süt
Kümbet Pasta Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Kuru malzemeler elenerek koyulur. 26 cm kelepçeli kalıpta 175 derece de 30 dk kadar pişirilir. Krema için; margarin, vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeler tencerede pişirilir en son vanilya, margarin ve hindistan cevizi koyulup ocağın altı kapatılır. Kek fırından çıkınca soğuduktan sonra 2ye bölünür. Ortası çukur kaseye streç koyulup kekin 1 tabanı yerleştirilir. Biraz süt ile ıslatılır. Üzerine krema koyulur ve ıslatılan diğer taban kapatılır. 1 gece önceden yapıp dolapta bekletirseniz kesmesi ve kalıptan çıkması daha kolay olacaktır. Sabaha üzerine çikolata sos dökülüp servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder