Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Sütlü İrmik Tatlısı

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 5dk

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Litre süt
  • 6 buçuk çorba kaşığı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 avuç hindistan cevizi

Süs için :

  • Tarçın

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

Bir tencereye süt, şeker, irmik ilave edilir. Ve ocakta pişirilir. Tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca ocaktan almıyoruz. Pişirmeye devam edilir. Taki Koyu bir hal alana kadar ocağın altı kapatılır. İçine Vanilya, tereyağ, Hindistan cevizi eklenir karıştırılır. Küçük yuvarlak borcam ıslatılır. Sonra harç borcama dökülür. Soğuyunca üstüne tarçın eklenir. . Ben bu tatlıyla büyüdüm. Annem biz küçükken bu tatlıdan hep yapardı. Hafif bir tatlı. Tadı çok güzel. Şimdiden yapanlara afiyet olsun. .

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz