Sütlü İrmik Tatlısı
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 5dk
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Litre süt
- 6 buçuk çorba kaşığı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 avuç hindistan cevizi
Süs için :
- Tarçın
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bir tencereye süt, şeker, irmik ilave edilir. Ve ocakta pişirilir. Tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca ocaktan almıyoruz. Pişirmeye devam edilir. Taki Koyu bir hal alana kadar ocağın altı kapatılır. İçine Vanilya, tereyağ, Hindistan cevizi eklenir karıştırılır. Küçük yuvarlak borcam ıslatılır. Sonra harç borcama dökülür. Soğuyunca üstüne tarçın eklenir. . Ben bu tatlıyla büyüdüm. Annem biz küçükken bu tatlıdan hep yapardı. Hafif bir tatlı. Tadı çok güzel. Şimdiden yapanlara afiyet olsun. .
0 yorum:
Yorum Gönder