Kumlu Pasta
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 45dk
Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1. 5 su bardağı un
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Keki ıslatmak için ;
- 2 su bardağı süt
Kreması için ;
- 3 su bardağı süt
- 2. 5 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2. 5 yemek kaşığı kakao
- 80 gr bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için;
- 7 8 adet kakaolu petibor bisküvi
- Arzuya göre; nar
Kumlu Pasta Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenip tekrar çırpmaya devam edilir. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilya tozu ekledikten sonra dikdörtgen borcam biraz yağlanıp üzerine hazırladığımız hamur dökülür. 180 derece de pişirilir. Pişen kekin üzerine biraz soğuttuktan sonra 2 su bardağı süt dökülür ve biraz dinlendirilir. Kremasını hazırlamaya geçilir. Bir tencerenin içine süt, nişasta, kakao, şeker konur ve normal ateşte kaynayana kadar çırpma teliyle karıştırılır. Kıvam koyulaşınca tereyağı ve çikolatalar atılır biraz daha karıştırılıp daha sonra sütünü çekmiş olan kekin üzerine dökülür. Süslemek için de robotta çekilmiş veya elinizle ezdiğiniz petibörler konur. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet bal olsun
0 yorum:
Yorum Gönder