Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Kumlu Pasta

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 45dk

Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1. 5 su bardağı  un
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Keki ıslatmak için ;

  • 2 su bardağı  süt

Kreması için ;

  • 3 su bardağı  süt
  • 2. 5 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2. 5 yemek kaşığı kakao
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için;

  • 7 8 adet kakaolu petibor bisküvi
  • Arzuya göre; nar

Kumlu Pasta Tarifi Yapılışı

Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenip tekrar çırpmaya devam edilir. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilya tozu ekledikten sonra dikdörtgen borcam biraz yağlanıp üzerine hazırladığımız hamur dökülür. 180 derece de pişirilir. Pişen kekin üzerine biraz soğuttuktan sonra 2 su bardağı  süt dökülür ve biraz dinlendirilir. Kremasını hazırlamaya geçilir. Bir tencerenin içine süt, nişasta, kakao, şeker konur ve normal ateşte kaynayana kadar çırpma teliyle karıştırılır. Kıvam koyulaşınca tereyağı ve çikolatalar atılır biraz daha karıştırılıp daha sonra sütünü çekmiş olan kekin üzerine dökülür. Süslemek için de robotta çekilmiş veya elinizle ezdiğiniz petibörler konur. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet bal olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz