Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Künefe

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 5dk

Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram çiğ taze kadayıf
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağ da olur )
  • Arasına tuzsuz Antep peyniri (kaşar da olur)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limon

Künefe Tarifi Yapılışı

İlk olarak şerbet hazırlanır bir cam kaba alınarak ılıtılır.Kadayıfları ufak ufak parçalayıp künefe tabağını bolca yağlıyoruz, üzerine kadayıfı serperek yerleştiriyoruz, sonra peyniri ince dilim halinde koyup üzerini yine kadayıf serperek örtüyoruz ve üzerine diğer künefe tabağını üzerine koyup bastırıyoruz. Sonra kısık ateşte pense yardımıyla elimizi yakmadan çevirerek pişiriyoruz. Nar gibi kızarınca diğer tabağı yağlayıp ona aktarıyoruz. O tarafı da kızartıp ocaktan alıp şerbetini döküyoruz ve o sese bitiyoruz. Üzerine dondurma ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz