Üzümlü Perişan Kurabiye
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 25dk
Üzümlü Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
- Tarçın
Üzümlü Perişan Kurabiye Tarifi Yapılışı
Hamur malzemeleri ceviz, üzüm, un hariç iyice karıştırılır margarin parçalanana kadar.Daha sonra ceviz, üzüm ve yavaş yavaş kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un eklenir, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, düzeltmeden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir, hafif kızarana kadar 170 derece fırında pişirilir. Kurabiye ilk fırından çıktığında yumuşak soğudukça sertleşecektir. İyice soğuduktan sonra üzerine çay süzgeci ile tarçın ve pudra şekeri gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder