Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Üzümlü Perişan Kurabiye

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 25dk

Üzümlü Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • Tarçın

Üzümlü Perişan Kurabiye Tarifi Yapılışı

Hamur malzemeleri ceviz, üzüm, un hariç iyice karıştırılır margarin parçalanana kadar.Daha sonra ceviz, üzüm ve yavaş yavaş kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un eklenir, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, düzeltmeden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir, hafif kızarana kadar 170 derece fırında pişirilir. Kurabiye ilk fırından çıktığında yumuşak soğudukça sertleşecektir. İyice soğuduktan sonra üzerine çay süzgeci ile tarçın ve pudra şekeri gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz