Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Kuru Köy Pastası

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Kuru Köy Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr margarin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 buçuk su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un

Kuru Köy Pastası Tarifi Yapılışı

Çok basit ve lezzetli bir tarif. Yengemin yapmış olduğu çok severek yediğimiz köy pastası sizlerle. :-) :-)Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Üzerine süt ve yağ eklenir. Tekrar çırpılır. Yumuşamış margarin ve diğer tüm malzemeler eklenir ve güzelce yoğurulur. Güzelce yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Ve tepsimize dizelim. Ve üstü pembeleşip kızarana kadar pişirelim. Kuru pastamız hazır afiyet olsun. :) :) :)

İsterseniz içine limon kabuğu ya da portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz. İçine Fındık veya cevizde katabilirsiniz. :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz