Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Kuru Salatalık Dolması

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Kuru Salatalık Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 12 tane kurutulmuş salatalık
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tencerenin dibine diğer 1 kaşığı malzemelerin içine
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 2 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ

Kuru Salatalık Dolması Tarifi Yapılışı

Kuru olan salatalıkları kaynayan suya koyar, biraz yumuşayınca süzeriz. Bol tuzla kurutulmuş olan salatalıkları tuzunun çıkması için 1-2 saat duru suda bırakırız. Sonra bütün malzemeleri birbirine karıştırır, salatalıkların iki parmak aşağısına gelecek şekilde doldururuz. Tencerenin dibinde 3 yemek kaşığı sıvı yağ da 1 kaşık domates salçasını kavururuz. Doldurduğumuz kuruların ağız kısmını birbirine yapıştırarak peşpeşe gelecek şekilde yerleştiririz. üzerini kaynar suyla yüzler, çok harlı olmayan ateşte pişiririz. Nefis oldu. Yiyenler salatalık olduğuna inanamadılar. Bana bu kuruları veren Hataylı arkadaşım @ayşe çete hanıma beni böyle bir lezzetle buluşturduğu için çok teşekkür ederim. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz