Kuzu Etli Güveç
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 25dk
Kuzu Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr arpacık soğan
- Yarım kilo kuzu eti
- 2 adet büyük domates
- 4-5 sivri veya dilediğiniz biber
- Büyüklüğüne göre 3-4 adet patates
- 1 büyük havuç
- Yarım yemek kaşığı biber veya domates salçası
- 1 baş kuru sarımsak
- Zeytin yağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 küçük defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
- 1 su bardağı su
Hamur için (Bunu güvecin kapağını kapatmak için kullanıcaz) ;
- 2 su bardağı un ve yeteri kadar su
Kuzu Etli Güveç Tarifi Yapılışı
Eti kuşbaşı doğrayın ardından diğer bütün sebzeleri soğanlar ve sarımsaklar hariç büyük küpler halinde doğrayın. Güvecinize atın üzerine salça ve baharatlarıda atın yağını ve suyunu koyup tahta kaşıkla malzemeleri karıştırın. Bir kap içerisine unu koyup çok sert olmayan bir hamur yapın. Daha sonra düz bir zeminde silindir haline getirin. Kapağını kapadığınız güvecin kapakla güvecin birleştiği yete sarın. Ve 1-2 dakika hızlı daha sonra ortadan biraz daha az ateşte 25 dk pişirin. Hamur kendine basınçla bir veya iki hava deliği açacaktır endişelenmeyin. Ben suyu biraz az koydum fakat siz verdiğim ölçüde koyun. Afiyet olsun inşallah
0 yorum:
Yorum Gönder