Ayran Aşı
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 35dk
Ayran Aşı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr aşurelik buğday
- 2 su bardağı nohut
- 1 su bardağı mısır
- 3 kase yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı
- Un
- Tuz
- Nane
Ayran Aşı Tarifi Yapılışı
Yıkadığımız buğdayları düdüklüde yarım saat haşlıyoruz piştikten sonra ayrı haşladığımız Mısır ve nohutu ekliyoruz. Biraz kaynar geldikten sonra yoğurt ,un ve yumurtayı ayrı bi kapta karıştırıyoruz kaynayan çorbamıza yavaştan terbiyemizi ekliyoruz ( süzgeçten geçirerek ekliyoruz) tahta kaşık yardımıyla kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynamaya başlayan çorbamız 5 dk kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz .Tuz ve naneyi ekliyoruz ben içerisine bi miktar bizim memlekete ait kenger denilen bi pancarımız var onu ekledim umarım beğenirsiniz .Afiyet olsun .Not !!! Kesinlikle kaynadıktan sonra çorbamızın tuzunu ekliyoruz yoksa yoğurdumuzu keser
0 yorum:
Yorum Gönder