Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kıymalı Bamya

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Kıymalı Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Yazdan derin dondurucuya koyduğum yaklaşık yarım kilo bamya
  • Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ( 200 ml benim bardağım )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Bir kaç damla limon suyu

Kıymalı Bamya Tarifi Yapılışı

İlk olarak zeytinyağ ile soğanlarımızı hafif soteliyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavurma işlemine geçiyoruz. Kıyma suyunu salıp çekince biberimizi küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz. Domates salçamızı ve biber salçamızı ekleyip domatesimizi ilave edelim. Ben yazdan hazırladığım domates soslarımdan kullandım. Bir kaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyip kaynamaya başlayınca da bamyaları ekleyelim. Eğer benim gibi derin dondurucuya sakladığınız bamyalar ile yapacaksanız önceden çıkarıp buzunun salmasını beklemeyin olduğu gibi buzlu haliyle koyun tencereye. Daha sonrada baharatlarını ve tuzunu ilave edip yaklaşık kısık ateşte 30 dakika pişirin. Kapatmaya yakın limon suyunu ilave edip kapatın ve afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz