Kıymalı Karnabahar Yemeği
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 35dk
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 250 gr kıyma
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı domates sosu (varsa)
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı
Selamın aleyküm leziz mi leziz bir karnabahar yemeği tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle tencereye karnabaharları koyup üzerine su koyup kaynara çıkınca 10 dk haşlayıp süzüyoruz. Sonra tencereye zeytinyağını koyup üzerine küp küp doğradığımız soğanları ve sarımsağı koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz ,üzerine kıymayı ekleyip pişiriyoruz. Kıyma pişince salçasını sosunu ve baharatları ekleyip 1-2 dk daha kavurup altını kapatın. Haşladığımız karnabaharları tencerenin en altına dizin üzerine kıymayı dökün karnabaharların yarısından fazlasını geçecek şekilde su koyun ve pişirin şimdiden yapan herkese afiyet şifa olsun inşaAllah
0 yorum:
Yorum Gönder