Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kıymalı Pide

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 45dk
  • Pişirme 20dk

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN;

  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gr kıyma

ÜZERİ İÇİN;

  • Kaşar peynir

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

Mayamızı yoğurma kabına alıyoruz, üzerine sütü ilave edip mayayı çözdürüyoruz, içine şeker, tuz, su ve sıvı yağı ilave edip karıştırıyoruz ardından unumuzu ekliyor ve yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve üzerini streçleyip, oda sıcaklığında yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.Hamur mayalanma aşamasında iken bizde soğanımızı ince ince doğrayıp tavaya alıyoruz, içine sıvı yağı ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kıymamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, kıymamız suyunu bırakıp geri çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurumuzu pidelerimizin büyüklük ölçülerine göre parçalara bölüyoruz ve istediğimiz şekillerde açıp üzerine iç harcı ilave ediyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pideler pembeleşinceye kadar pişiriyoruz pembeleşen pidelerimizin üzerine kaşarı ekliyor ve kaşar eriyene kadar bekliyoruz. Kaşarları eriyen pidelerimiz hepinize afiyet olsun :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz