Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Tavuk Sote

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 40dk

Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 -500 gr tavuk bonfile ( göğüs eti)
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçasi
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • 1. 5 su bardağı su

Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Bir pilav, bir tavuk sote işte şipşak aksam yemeğimiz hazır.Buyrun tarife.Tavuk ince ve küçük doğranır.Soğan yemeklik doğranır.Bir tencereye az sıvı yağ dökülür. Tavuk eklenir. Arada karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince soğan, doğranmış yeşil biber ve az sıvı yağ eklenir. 5 dakika kadar kavrulur. Soğan hafif eriyince salça eklenir. Bir iki karıştırılır. 1. 5 bardak sıcak su ilave edilir. Tuz katılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyu azaldığında ve tavuk piştiğinde kekik ve karabiber eklenir. Eğer bol sulu seviyorsanız daha su ekleyebilirsiniz. Bir iki taşım kaynatılır.Ve nefis tavuk sotemiz hazır.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz