Kıymalı Pişi Tarifi
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 20dk
Kıymalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 soğan
- 250 gram kıyma
- 1 kaşık salça
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz pul biber isteğe göre
Hamur için;
- 4 buçuk bardak un
- Tuz
- Maya
- Kızartmak için sıvı yağ
Kıymalı Pişi Tarifi Yapılışı
Hamur yoğrulur bekletilir, bir tavaya sıvı yağ alınır ,soğanlar ufak doğranıp eklenir, biraz sotelenir ve kıyması eklenir ,kıyma renk değiştirince salça ve baharatlar eklenir ,kenara alınır soğutulur, hamur küçük bezelere ayrılır, içten konulur ve kızartılır, afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder