Evde İskender (Pratik)
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 10dk
Evde İskender (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket iskender
- 2 tane tırnak pide
Sosu için:
- 1 kaşık tereyağ sıvı yağ
- 4 kaşık salça
- 1 kaşık un
- Tuz, pul biber, kırmızı biber, karabiber
- 1 yemek kaşığı şeker
- Su
Üzeri için:
- 2 kaşık tereyağ.
- Garnitür
- Sivri biber
- Domates
Evde İskender (Pratik) Tarifi Yapılışı
-Maliyeti düşük, evde bu pratik İskenderi denedikten sonra, bu zamana kadar denemediğinize pişman olacaksınız. Bağımlısı olabilirsiniz. Daha önceki iskender tarifimden daha kolaydır. Tarifime geçelim.Sosumuzu hazırlamak için yağı tavaya alın salçayı kavurun unu ilave edip biraz kavurun biraz soğuk suyla açın baharatları ve sıcak suyu da ilave edip ketçaptan sulu bir kıvama getirin.Biberleri, domatesi tosta kızartabilirsiniz, Az yağla, tavada et döneri ısıtın, pideleri sıcak tostta 4-5 saniye kurutmadan ısıtın.Servis tabağınızın altına pideleri üzerine az salça sos, sonra et dönerlerinizi döşeyip sosunuzdan döküp üzerine tereyağınızı gezdirin, biber, domates yoğurt ile servis edin.Not. Pidelerinizi ısıtırken kurutmayın. Sosunuzu biraz bol kullanın. Sıcak servise özen gösterin. Sorunuz olursa seve seve yanıtlarım.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder