Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Kıymalı Tava Lokum

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 35dk

Kıymalı Tava Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ;

  • 500 gr kıyma
  • 4 orta boy patates
  • 2 kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • 250 gr tere yağ

Kıymalı Tava Lokum Tarifi Yapılışı

Sütümüzü tencereye alalım, biraz ılısın sıvı yağımızı mayayı, şekeri, tuzu da ilave edip ocakta bir iki dakika daha tutalım.Karışımı leğene alalım aldığı kadar un ilave edip güzelce yoğuralım kulak memesinden yumuşak bir hamur elde ediyoruz bir saat kadar bekletelim.Bu arada tere yağını da eritip soğutup geniş bir kaba alalım.Mayalanan hamurlarımızdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp eritmiş olduğumuz tereyağının içine koyalım, bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım.Kıymanın içine patatesleri rendeleyelip diğer malzemeleri de ekleyelim.Hamurlarımızı poğaça yapar gibi açalım ,içine kıymalı malzemeden ilave edip yuvarlayıp tepsiye dizelim bütün hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.Kalan tere yağını da hamurların üzerlerine gezdirip tekrar tepside mayalanmasını bekleyelim, aşağı yukarı bir saat kadar. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz