Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Bal Kabaklı Börek

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 35dk

Bal Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane hazır yufka
  • 4 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
  • 1. 5 bardak toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi (şekeri azaltabilirsiniz)

Bal Kabaklı Börek Tarifi Yapılışı

Kabağı, şekeri tarçını cevizi derin bir kapta harmanlayalım. Yufkamızı yayalım sıvı yağ ile yağlayalım hazırladığımız karışımın bir kısmını yufkanın her yerine yedirelim .Kıvıra kıvıra yarısına kadar gelelim karşı ucundan da kıvırmaya başlayarak ortasında birleştirelim .Ortadan kesip tepsiye dizelim her yufkaya aynı işlemi yapalım üzerine sıvı yağ sürüp 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz