Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Lahana Sarmak Böyle Çok Kolay

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Lahana Sarmak Böyle Çok Kolay Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy lahana

İç harcı için:

  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 tane orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tane domates rendesi
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 er çay kaşığı kuru nane, pul biber, kimyon, karabiber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı (artırıp azaltabilirsiniz. Ne kadar yağlı olursa o kadar güzel olur:)

Lahana Sarmak Böyle Çok Kolay Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Lahananın yapraklarını çıkarmak bana çok zor geldiğinden sarması hep gözümde buyurdu. öğrendiğim ve sizlere anlatmaya çalışacağım bu yöntem sayesinde artık bol bol lahana sarıyorum. üzerinde durmak istediğim de bu kısım. Çünkü hepimiz sarma içi nasıl hazırlanır zaten çok iyi biliyoruz. Hatta yörelere göre de belli malzemeler değişiyor. O yüzden o kısmı geçiyorum. Yinede malzeme listesini yazdım.

Lahananın göbek kısmı güzelce oyulur biraz derine inerekten ve lahana geniş bir tencereye oturtulur. Tencerenin boyu lahanayı geçmek zorunda degil. üzerine sıcak su dökülür tencerenin yarısına kadar gelecek şekilde. İki üç dakika kaynatılır ve büyük bir çatal yardımıyla dikkatli bir şekilde lahana ters çevrilir. İki üç dakika da böyle kaynatılır ve yine ters çevrilerek yapraklardan bir kaç tanesi çıkarılır. Tüm yapraklar bitene kadar devam edilir bu işleme. Belli bir süre sonra zaten lahana kendini bırakıyor. Fotoğraflarda göstermeye çalıştım. Bu şekilde ne tür bir lahana alırsanız alın hiç bir yaprağı ziyan olmuyor. Ortasında çok az bir kısım kalıyor. Onuda yapraklardan keseceğimiz damarlı yerlerle salata olarak değerlendirebilirsinizyaprakların ortasındaki damarı kesip büyüklüğüne göre dört yada daha fazla parçaya bölerek sarıyoruz. Sararken de yaprak sarmasın da olduğu gibi kenarlarını kapatmanıza gerek yok. İnce yapraklarda kapatabilirsiniz belki. Sıkı sıkı tencereye yerleştirirseniz gayet güzel pişiyor. Tüm yaprakları bu şekilde sarıp tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar sıcak su döküp pişiriyoruz. Denemek isteyenlere afiyet olsun:)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz