Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Yalancı Baklava (Pratik Masrafsız Ve Antep Fıstığı Tadında)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 20dk

Yalancı Baklava (Pratik Masrafsız Ve Antep Fıstığı Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak ıspanak
  • Yarım paket hazır baklavalık yufka
  • 4 bardak un
  • Margarin yada tercihen tereyağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 çat kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Fındık yada fıstık içi

Şerbeti için;

  • 4 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • 1 kaç damla limon suyu

Yalancı Baklava (Pratik Masrafsız Ve Antep Fıstığı Tadında) Tarifi Yapılışı

Antep fıstığı tadında (yiyenler Antep fıstıklı sandı) çok gösterişli az emek ve masraflı baklava Ispanakları haşlamadan rondada geçirin. Püre olmuş ıspanağa tüm malzemeleri koyun. Yarım paket margarin (tercihen tereyağ) eritip ekleyin unu en son yavaş yavaş yoğura yoğura koyun. (evde fındık, fıstık yada ceviz içi varsa ufalarak tercihinize göre koyabilirsiniz) hazırladığınız hamur ele yapışmayacak kıvama gelecek. Daha sonra küçük mandalina büyüklüğünde alıp yuvarlayın daha sonra silindir gibi elinizde uzun uzun yapın aşağıda fotoğrafta gösterdim. Bunları hazır baklavalıklara tek tek koyarak saralım. Daha sonra tepsiye yerleştirip istediğiniz boyutta kesin. üzerine yarım margarin (tercihen tereyağ) eritip dökün. 20 dakika 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bir taraftan da şerbeti hazırlayıp, sıcağı geçince yani ılıyınca şerbeti dökelim dinlendirmeye bırakalım. İçindeki yeşil hamuru üzerine süs olarak ta kullandım kremşanti ile sunum yaptım. Alın size bol antep fıstığı görüntüsünde baklava .Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz