Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Lazanya ( Haşlanmadan )

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 35dk

Lazanya ( Haşlanmadan ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet doğranmış soğan
  • 500 gr kıyma
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Beşamel sos için :

  • 4 su bardağı süt
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için :

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Lazanya ( Haşlanmadan ) Tarifi Yapılışı

Tencereye sıvı yağı ekleyin, soğanı atıp biraz kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Havucu da ekleyin. Salçayı ekleyip kavurun. Bir miktar su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Beşamel sos için; tavaya yağı ekleyip ısıtın. Unu ilave edin, bir çırpıcı yardımıyla kokusu çıkana kadar devamlı karıştırarak kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve devamlı karıştırın. Üzerine tuzu ve karabiberi serpip muhallebi kıvamından biraz daha cıvık olacak şekilde pişirin. Eğer kıvamı çok yoğunsa biraz süt ilavesi ile açabilirsiniz. Yağlanmış dikdörtgen borcama ince bir tabaka beşamel sos sürün ve lazanya yapraklarını dizin. Üzerine sıcağı sıcağına beşamel sos sürün tekrar. Daha sonra kıymalı harçtan koyun. Malzeme bitene kadar bu şekilde devam edin. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz