Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Lokmalık İrmiklim

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 35dk

Lokmalık İrmiklim Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram irmik
  • 250 gram yoğurt
  • 2 kabartma tozu
  • 150 gram sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 500 gram su
  • 450 gram şeker
  • Vanilya
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Lokmalık İrmiklim Tarifi Yapılışı

Önce yoğurt ,sıvı yağ ,irmiğimizi karıştıralım. Azar azar un ekleyip kabartma tozunu ekleyip hamurumuzu yoğuralım. Kulak memesi kıvamında hamur olacak. Elimizle şekil verip her yerini irmiğe batırıp tepsiye dizelim. 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Ardından şerbetimizi kaynatalım. Tatlımız fırından çıktıktan beş dakika sonra şerbeti ekleyelim. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz