Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Tulumba Tatlısı (Favoriniz Olacak)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Tulumba Tatlısı (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2, 5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 yumurta

Şerbeti için;

  • 3, 5 su su bardağı su
  • 3, 5 su bardağı şeker
  • 1/4 limon suyu

Tulumba Tatlısı (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı akşamlar. .Gerçek tulumbayı aratmayan enfes bir tatlı tarifi vereceğim sizlere.Geçelim tarifimize. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şeker ocakta kaynatılır. Kaynadıktan 15 dk sonra limonu sıkılıp soğumaya bırakılır. İsterseniz bir gün önceden yapıp dolaba kaldırabilirsiniz. Şerbetin soğuk olması şart.Şimdi geçelim hamurumuzaSu, margarin, tuz ve şeker ocağa alınır. Yağ eriyip su kaynayana kadar beklenir. Daha sonra içerisine yavaş yavaş un ilave edilir. Kısık ateşte un kaşığı bırakana kadar yaklaşık bir dakika karıştırılır ocaktan alınır. Soğumaya yön tutan hamurun içerisine teker teker yumurtalar kırılır mikser yardımıyla hamura iyice yedirilir.Daha sonra içerisine irmik ve limon suyu eklenir iyice karıştırılır. Hamurumuz hazır.Geniş bir tavanın içerisine bolca sıvı yağ koyulur. Ocağı açmadan soğuk yağın içerisine (tırtıl kurabiye hamuru kalıbı ile yapabilirsiniz )Hamurumuzu sıkalım yağa bandırılmış makas yardımı ile hamuru kesebilirsiniz. Normal sıcaklıkta iyice kızartın. Kızaran hamurlar Buz gibi soğuk şerbete atılır. Tatlımız hazır.Ben çıtırlılığının çok gitmemesi için ağzı açık olarak dolaba kaldırdım. Sizde öyle yapabilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz