Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Mandalinali Bademli Puding

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 15dk

Mandalinali Bademli Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • 1 paket süt kreması (200 ml)
  • 6 yemek kaşığı toz badem
  • 6 adet Kedi dili bisküvi

Mandalinali Bademli Puding Tarifi Yapılışı

Aroması ve tadıyla tavsiyemdir Mandalinalı -Bademli Puding

Yapılışı:Süt, mandalina suyu ve limon kabuğu, yumurta sarıları, nişasta, un, toz badem ve toz şeker bir tencerede karıştırılarak pişirilir.İlk sıcaklığının geçmesi için ocaktan aldıktan sonra da 1-2 dakika karıştırılır, süt kreması ve vanilya ilave edip iyice karıştırılır.Kaselerin tabanına bir miktar pudingden koyup, ortadan ikiye bölüp süt ile ıslatilan 1 adet kedi dili bisküvi pudingin ortasına yerleştirilir, bisküvinin üzerini örtecek kadar pudingden koyduktan sonra oda ısısına gelene kadar bekletilir

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz