Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Patatesli Poğaça

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 45dk
  • Pişirme 40dk

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya (10gr)
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Üzeri İçin;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı

Önce derin bir kaba ılık süt ve ılık suyu alıyoruz. Ardından mayayı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz maya eriyene kadar devam ediyoruz. Yumurta ,sıvı yağve alabildiği kadar unuda ilave edip 35 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan yumurta büyüküğünde parçalar alp şekil veriyoruz .Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet Olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz