Patatesli Poğaça
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 45dk
- Pişirme 40dk
Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya (10gr)
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı
Önce derin bir kaba ılık süt ve ılık suyu alıyoruz. Ardından mayayı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz maya eriyene kadar devam ediyoruz. Yumurta ,sıvı yağve alabildiği kadar unuda ilave edip 35 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan yumurta büyüküğünde parçalar alp şekil veriyoruz .Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder