Muz Pudingli İrmik Topları
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 10dk
Muz Pudingli İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 poşet muzlu puding
- 7 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Bulamak için;
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Muz Pudingli İrmik Topları Tarifi Yapılışı
Muzlu pudingli irmik topları yapmak için gerekli olan süt, puding, irmik ve toz şeker tencereye alıyoruz ve ocağın üzerinde sürekli karıştırarak kaynayıp koyu kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra koyulaşınca üzerine vanilya ile tereyağını ilave edip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra buzdolabına kaldırarak iyice soğutuyoruz. Ellerimizi ıslatıp soğuyan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içerisinde sıkıp yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız irmik toplarının her tarafını bolca hindistan cevizine buluyoruz. Şekillendirilen muzlu pudingli irmik toplarını servis tabağına diziyoruz ve iyice soğuması için buzdolabında dinlendiriyoruz ve daha sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder