Zeytinyağlı Brüksel Lahanası
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 15dk
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Paket Brüksel lahanası
- 1 Adet Havuç
- 1 Adet Patates
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Küp şeker
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 2 Diş Sarımsak
- 1, 5 Çay Bardağı Sıcak Su
- 4-5 Yemek Kaşığı Zeytin yağı (veya Sıvı yağ )
- Karabiber
- Tuz
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı
Brüksel lahanasının tadını bilmediğim için çok faydalı olmasına rağmen ön yargılıydım :))Ama Miray Yıldız arkadaşımın salatasını yaptıktan sonra fikrim değişti ve zeytinyağlısını yaptım denemenizini tavsiye ederim
Patatesin ve havucun kabuklarını soyup doğrayalım. Brüksel lahananın yapraklarını temizleyip hepsini yıkayalım.Tencereye yağı döküp soğanı ve sarımsağı hafif yumuşayıncaya kadar kavurup içine havucu ve salçayı koyalım bir iki dakika soteledikten brüksel lahanayı patatesi şekeri tuzu ve karabiberi ekleyip bir iki dakika soteledikten sonra sıcak suyu döküp kısık ateş de arada kontrol ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz. **Sulu seviyorsanız su miktarını arttırabilir siniz.Yapacak olanlara Kolay Gelsin Afiyet Olsun✋
0 yorum:
Yorum Gönder