Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 15dk

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Paket Brüksel lahanası
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Küp şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1, 5 Çay Bardağı Sıcak Su
  • 4-5 Yemek Kaşığı Zeytin yağı (veya Sıvı yağ )
  • Karabiber
  • Tuz

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

Brüksel lahanasının tadını bilmediğim için çok faydalı olmasına rağmen ön yargılıydım :))Ama Miray Yıldız arkadaşımın salatasını yaptıktan sonra fikrim değişti ve zeytinyağlısını yaptım denemenizini tavsiye ederim

Patatesin ve havucun kabuklarını soyup doğrayalım. Brüksel lahananın yapraklarını temizleyip hepsini yıkayalım.Tencereye yağı döküp soğanı ve sarımsağı hafif yumuşayıncaya kadar kavurup içine havucu ve salçayı koyalım bir iki dakika soteledikten brüksel lahanayı patatesi şekeri tuzu ve karabiberi ekleyip bir iki dakika soteledikten sonra sıcak suyu döküp kısık ateş de arada kontrol ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz. **Sulu seviyorsanız su miktarını arttırabilir siniz.Yapacak olanlara Kolay Gelsin Afiyet Olsun✋

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz