Orjinal Küt Böreği (Tam Ölçü)
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 30dk
Orjinal Küt Böreği (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3-3, 5 su bardağı su
Aralar için:
- 100 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- Bol pudra şekeri
Orjinal Küt Böreği (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı
Tereyağ ve sıvı yağ tavaya koyulur eritilir, ılımaya bırakılır.
Karıştırma kabına un elenir ortası havuz gibi açılır. İçerisine 3 su bardağı su eklenir, unun üstüne ise tuz serpilir. Pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir. (Hamur sert olursa yarım bardak su ekleyebilir cıvık olursa un eklemesi yapabilirsiniz) Hamur 6 eşit parçaya ayrılır beze yapılır. Hamurlar merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. Eritilmiş ve ılınmıs olan yağ küçük bir tepsinin içerisine sürülür. Açılan hamurlardan biri tepsinin içerisine yerleştirilir. Tekrardan üzeri yağlanır (Kuru yeri kalmamasına özen gösterin) Kalan hamurları da servis tabağı büyüklüğünde açılır yağlanır üst üste dizilir. Üstteki hamurun üzeri de yağlanır. 30 dakika dinlendirilir.
Süre sonunda hamurun açılacağı tezgah sıvı yağ ile yağlanır. Hamurlardan bir tanesi tezgahın üzerine alınır. El ile köşelerden açılabildiği kadar açılır, inceltilir. Hamur 4 köseden katlanarak pişirilecek olan fırın tepsisi boyutuna getirilir. Yağlanmış fırın tepsisine alınır. (Hamuru açma ve katlama işleminde olan kabarcıkları patlamamaya hamuru yırtmamaya özen gösterin) Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır tepsiye üst üste dizilir. Üzeri sıvı yağ ile yağlanır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika pişirilir).
Fırından çıkarılır 5 10 dakika ilk sıcaklığı gitmesi beklenir. Küçük kareler halinde kesilerek tabağa alınır. Üzerine bol pudra şekeri serpilerek servis edilir.Afiyet olsun☺❤
0 yorum:
Yorum Gönder