Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Patates Püresi

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 30dk

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Tuz
  • İsteğe göre karabiber

Patates Püresi Tarifi Yapılışı

Patatesleri soyup, kaynayan suya bırakınız, hepsi pişecek kadar ocaktan almayınız, bu arada rendelenmiş peyniri, yağı, ve diğer malzemeleri hazırda tutunuz. Patatesler piştikten sonra hemen süzünüz, eziniz ve yağı, peyniri, sütü yavaş yavaş olacak şekilde patatese katınız, bir yandan ezmeye tekrar devam ediniz, topaklanma kalmadığına emin olana kadar(dilerseniz blendırdan geçirebilirsiniz), en son tuz ve karabiberini atınız. Afiyet olsun! :)

Ben küçük köfte topları ile ve fırında yaptığım tavuk sote ile kullanmıştım, et yemeklerinin, sotelerinin yanına çok yakışıyor. :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz