Patatesli Kol Böreği
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 25dk
Patatesli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane maya
- Tuz
- Aldığı kadar un
- Sıcak su
- 2 yumurta
- Sıvıyağ
İÇİ İÇİN;
- Patates
- İsteğe göre patates, ıspanak, kıyma, peynir
Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı
İlk önce bir kapta unu havuz şekli veriyoruz, sonra ortasına mayayı etrafına tuzu koyuyoruz ve yavaş yavaş unu döküyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Patatesleri de haşlıyoruz. Hamur nemli bezle kapatılır. Yarım saat dinlendirilir. Sonra yumruk kadar ele alınan hamur açılır büyük kocaman açılır. Açtığımız hamura 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir. Ortasına haşlanmış patates konulur ve ucundan tutulur en sona doğru dikdörtgen şekilde katlanır. Yağlanmış tepsiye gül şeklinde serilir. 2. Hamur ve 3. Hamur da ayni şekilde döndürülerek serilir. Tepsinize bağlıdır. Kaç hamur açacağınız. Tepsideki hamur 15 -20 dakika dinlendirilir. Dinlendirmezseniz de olabilir. Sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecelik fırında 20 -25 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder