Pek Lezzetli Bezelyeli Kereviz
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 10dk
Pek Lezzetli Bezelyeli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kereviz
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı su
- 1 adet limon suyu
Üzerin için;
- İnce kıyılmış maydanoz
- 2 adet portakalın suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
Pek Lezzetli Bezelyeli Kereviz Tarifi Yapılışı
Bugün sizlere sevgili Dr. Ayça KAYAdan öğrendiğim miss gibi bir tarif paylaşmak istedim. Sağlıklı ve harika bir tarif
Kerevizler fazla ince olmayacak şekilde dilimlenir ve limon suyunda bir 5 dakika bekletilir. Soğanlar yemeklik doğranır. Havuçlar ince bir şekilde halka halka doğranır. Düdüklü tencereye kerevizler, soğan, havuç, bezelye ve bir çay bardağı su eklenir. Pişmeye bırakılır. Benim düdüklümde 15 dakika da pişti ancak bezelyeleri önceden biraz haşlayın. Servis yaparken üzerine zeytinyağı, portakal suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder