Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Pekmezli İrmik Helvası

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Pekmezli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı İrmik
  • 1 su bardağı Pekmez
  • 1 su bardağı Süt
  • 1 çay bardağı dolusu iri çekilmiş ceviz
  • İsteğe bağlı 2 çorba kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kalığı tereyağ

Pekmezli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

Yapımı pratik çok güzel bir tarif. Yarım su bar. Sıvı yağı ve 2 çorba kasığı tereyağı tencereye alıyoruz eridikten sonra irmiği ve cevizi ilave edip hafif sararana kadar kavuruyoruz daha sonra sütü(soğuk olacak) ve pekmezi ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Arzuya göre 2 çorba kaşığı şeker ilave edip bir süre kavurmaya devam edip malzeme kendini çektikten sonra altını kapatıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz