Pekmezli İrmik Helvası
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 20dk
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı İrmik
- 1 su bardağı Pekmez
- 1 su bardağı Süt
- 1 çay bardağı dolusu iri çekilmiş ceviz
- İsteğe bağlı 2 çorba kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kalığı tereyağ
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
Yapımı pratik çok güzel bir tarif. Yarım su bar. Sıvı yağı ve 2 çorba kasığı tereyağı tencereye alıyoruz eridikten sonra irmiği ve cevizi ilave edip hafif sararana kadar kavuruyoruz daha sonra sütü(soğuk olacak) ve pekmezi ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Arzuya göre 2 çorba kaşığı şeker ilave edip bir süre kavurmaya devam edip malzeme kendini çektikten sonra altını kapatıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder