Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Nefis Havuçlu Karnabahar Yemeği (+8 Ay)

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 30dk

Nefis Havuçlu Karnabahar Yemeği (+8 Ay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 çiçek karnabahar
  • Yarım havuç
  • Çeyrek kuru soğan (Tercihen mor soğan)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yemek kaşığının ucuyla domates salçası veya 2 yemek kaşığı domates püresi
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • İsteğe göre yarım çay kaşığı tuz

Nefis Havuçlu Karnabahar Yemeği (+8 Ay) Tarifi Yapılışı

Karnabaharları iyice yıkayıp minik parçalara ayıralım. Havucu soyup ince ince doğrayalım. Soğanı yemeklikten biraz daha küçük doğrayıp, zeytin yağında yakmadan kavuralım. Salçayı koyduktan sonra sebzeleri de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Kimyonu ve isteğe göre tuzunu da ekledikten sonra üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim.Bebeğinizin yutma durumuna göre püre haline getirerek veya çatalla biraz ezerek yedirebilirsiniz.Afiyet olsun bebeklerimize

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz