Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Peynirli İrmik Tatlısı

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 10dk

Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 gr mozeralla

Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

Tere yağı eritip üzerine sıvı yağı koyup sonra 1 bardak irmiği koyalım ,sonra suyla şekeri küçük tencereye koyup şeker eriyene kadar kaynatalım, eriyince kapatalım, bu arada irmik pembeleşene kadar kavuralım,yaklaşık 5 dk kadar pembeleşince suyu koyalım ve karıştıralım ,sonra mozerallayı koyup üzerine 2 dk kapağını kapatalım, altını da kapatalım ,peynir eriyince güzelce karıştıralım, sonra servise hazır sıcak yenmeli dikkat edin, peynir sertleşir soğursa, afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz