Peynirli İrmik Tatlısı
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 10dk
Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1, 5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 200 gr mozeralla
Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Tere yağı eritip üzerine sıvı yağı koyup sonra 1 bardak irmiği koyalım ,sonra suyla şekeri küçük tencereye koyup şeker eriyene kadar kaynatalım, eriyince kapatalım, bu arada irmik pembeleşene kadar kavuralım,yaklaşık 5 dk kadar pembeleşince suyu koyalım ve karıştıralım ,sonra mozerallayı koyup üzerine 2 dk kapağını kapatalım, altını da kapatalım ,peynir eriyince güzelce karıştıralım, sonra servise hazır sıcak yenmeli dikkat edin, peynir sertleşir soğursa, afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder