Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Peynirli Ve Zeytinli Pofuduk Poğaça (50 Adet)

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 45dk

Peynirli Ve Zeytinli Pofuduk Poğaça (50 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2. 5 su bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tereyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı yüzüne )
  • 1 yaş maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemeleri;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Ve
  • Zeytin

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Süslemek için;

  • Susam
  • Çörek otu

Peynirli Ve Zeytinli Pofuduk Poğaça (50 Adet) Tarifi Yapılışı

Hayırlı pazarlar. Malum pazar kahvaltıları boş olmaz. Bu hafta da pofuduk kabardıkça kabaran bir poğaça kısmet oldu. Önce yaş maya, şeker ve ılık sütle biraz bekletilir. Sonra diğer malzemeler eklenir. Çırpılır. En son yavaş yavaş un eklenir. Ele yapışan bir hamur yoğrulur. Hamuru elimden kaşıkla sıyırdım o kadar yumuşak olsun. Mayalanmaya bırakalım. Ben geceden yoğurdum. Sabaha kadar süper kabarmış. Elimizi azıcık sıvı yağa batırıp ceviz den az büyük beze yapalım. Çay tabağından az büyük açalım peynir koyup kenarlarına bastıralım. Üstüne basmayalım ki güzel kabarsın. Yine Ceviz kadar beze yapalım tam ortasına zeytin batıralım. Üzerlerine yumurta sarısı pekmez sıvı yağ karışımından sürelim. Tepside yarım saat mayalansınlar. Vaktimiz yoksa 50°derece ısınmış fırında ön mayalama yapalım, sonra dereceyi yükseltelim. 180° de kontrollü olarak pişirelim. Bu ölçüdeki hamurdan 30 adet peynirli 20 adet zeytinli poğaça çıkıyor:)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz