Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Poğaça (Buzluk)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Poğaça (Buzluk) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yaş maya
  • Alabildiğine un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Poğaça (Buzluk) Tarifi Yapılışı

Bütün malzemeleri ekleyip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz( buzluktan çıkardığımızda yumuşak olması için ). 30- 45 dk mayalanmasını bekliyoruz .Ardından ister küçük küçük yuvarlayıp poğaça ister büyük yuvarlak alıp açma şeklinde yapabiliriz. Fazla yapıp buzluğa atabilirsiniz buzluktan çıkarıp beklettiğimizde tazecik yumuşak bir poğaçamız oluyor Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz