Poğaça
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 40dk
Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 8 çay bardağına yakin un
İç harcı;
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 2-3 dal maydanoz
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Poğaça Tarifi Yapılışı
Un hariç tüm malzemeli yoğurma kabına alıp çırpma teliyle iyice çırpıyoruz. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat kadar oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Daha sonra sekil verip iç harcını ekliyoruz. Yağılı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Tepside de on dakika kadar dinlendiriyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder