Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Portakal Dolgulu Kurabiye

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Portakal Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 grm margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Portakal dolgusu için;

  • 1 adet portakal
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Portakal Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

Önce portakal dolgusunu yapalım ve soğumaya bırakalım.Portakalımızı yıkayıp rendeliyoruz. Üzerindeki beyaz olan kısmını tamamen soyalım. Portakalımızı robottan geçirip püre haline getirelim tencereye portakalı suyu ,portakal kabuğu rendesini, vanilyayı ,nişasta ve şekeri ekleyip koyu bir kıvam alana kadar karıştıralım.

Hamurumuzun tüm malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurumuzu 1 cm kalınlığında su bardağı yardımıyla keselim. Kestiğimiz hamurun ortasına portakal aromasından bırakıp ikiye katlayalım 180 °© fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelimAfiyet olsun. :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz