Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Fırın Sütlaç

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pirinç
  • 1, 5 bardak şeker
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 8 bardak su
  • Tarçın

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

Öncelikle suda pirinçleri güzelce haşlayın. Ayrı bir kapta iki litre süt, bir yumurta ,şeker ve nişastayı iyice karıştırıp birbirine yedirin. Sonra tencerede pişmekte olan tencere sütlü karışımı dökün iyice karıştırın kaynayana kadar. Bir 10 dakika daha kaynatın. Özünü alsın iyice sonra güveç kaplara doldurup fırınlayın 200 derecede önceden ısıtılmış. Sadece üzeri için ayar yapın kızardıktan sonra süsleyin atın dolaba

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz