Portakalı Tart Kek
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 25dk
Portakalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Portakal Sosu için:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 2, 5 yemek kaşığı nişasta
Portakalı Tart Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri karıştırıp ne çok koyu ne çok cıvık bir kıvama gelene kadar çırpın. Bu kek için olan kalıbı bolca margarinle yağlayın. Hamuru döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Portakal sosu için bütün malzemeleri bir tencereye döküp kaynayana kadar karıştırın ki topaklanmasın. Kaynadıktan sonra altını kapatın biraz ılısın. Kek soğuk sos ılıkken dökün. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilir sadece soslada yiyebilirsiniz.Afiyet olsun :)
(Fotoğraftaki kalıpla yapın ki ortası çukur olsun sos ortada kalsın.)
0 yorum:
Yorum Gönder