Şekerpare
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 20dk
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 2 avuç irmik
- Kabartma tozu
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Üzeri için fındık
Şerbeti için;
- 8 su bardağı şeker
- 9 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
Hamur malzemelerini ekleyip hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde şekil verip yağlı tepsiye diziyoruz .Üzerine fındıkları diziyoruz o sırada şerbeti koyup kaynatıyoruz. Şekerlememesi için limon damlatıyoruz şerbette tatlıda sıcakken cos sesi çıkacak ekliyoruz ve üzerini bir tepsiyle kapatıyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder