Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Şekerpare

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 avuç irmik
  • Kabartma tozu
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için fındık

Şerbeti için;

  • 8 su bardağı şeker
  • 9 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Şekerpare Tarifi Yapılışı

Hamur malzemelerini ekleyip hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde şekil verip yağlı tepsiye diziyoruz .Üzerine fındıkları diziyoruz o sırada şerbeti koyup kaynatıyoruz. Şekerlememesi için limon damlatıyoruz şerbette tatlıda sıcakken cos sesi çıkacak ekliyoruz ve üzerini bir tepsiyle kapatıyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz