Portakallı Islak Kek
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 35dk
Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1, 5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı damla çikolata(varsa koyun)
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Portakallı Islak Kek Tarifi Yapılışı
Merhaba.
Sosu yumurtasız, miss gibi portakal kokulu bir ıslak kek tarifi vereceğim size şimdi.
Önce kekimizi hazırlayalım. Yumurtayla şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri de ekleyelim. Normal keke göre daha akışkan bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış büyük boy kare yada dikdörtgen borcama döküp 175 derecede 35-40 dk pişiriyoruz. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlıyoruz. Malzemeleri tencereye koyup iyice karıştırıyoruz. Altını yakıp karıştırarak fokurdayana dek pişiriyoruz. Ilımaya bırakıyoruz. Keki fırından çıkarıp 5 dk bekletiyoruz. Sosumuz ılık kekimiz sıcak olacak. Sosun yarısını döküp, istediğimiz ölçüde dilimliyoruz. Kalan sosu da yavaş yavaş döküp 1-2 saat bekletiyoruz. Üzerini süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder