Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Tereyağlı Ekmek

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Tereyağlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tane maya
  • Tuz
  • Birazcık şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Yumurta

Tereyağlı Ekmek Tarifi Yapılışı

Karıştırma kabına sıvı yağ, sütü al (süt ılık olacak ), tuz ,şeker ,maya ekle elinle karıştır ,sonra unu ekle yoğur ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde et. Elinle tabak büyüklüğünde aç tereyağı sür rulo yap yumurta sür üzerine tepsi mayası geldikten sonra 200℃ ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar piş. Dikkat edin çok çabuk kızarıyor

Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz