Tereyağlı Ekmek
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 15dk
Tereyağlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 tane maya
- Tuz
- Birazcık şeker
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- Yumurta
Tereyağlı Ekmek Tarifi Yapılışı
Karıştırma kabına sıvı yağ, sütü al (süt ılık olacak ), tuz ,şeker ,maya ekle elinle karıştır ,sonra unu ekle yoğur ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde et. Elinle tabak büyüklüğünde aç tereyağı sür rulo yap yumurta sür üzerine tepsi mayası geldikten sonra 200℃ ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar piş. Dikkat edin çok çabuk kızarıyor
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder