Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Portakallı Kek

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 1 saat

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1-2 portakalın kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • Tereyağı

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

Toz şekeri, yumurtayı, sütü,portakal suyunu kabartma tozunu, vanilya ve sıvı yağ çırpınız, daha sonra yavaş yavaş unu katarak çırpınız, unun tamamını koyduktan sonra rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyiniz. Tereyağı ile yağlanmış kalıba, karışımı dokunuz, 180 derecelik fırında 50-60 dk kadar pişiriniz, 30 dk dan sonra ara ara çöp şiş ile kontrol ediniz, hamur kalmayana kadar pişirmeye devam ediniz. Afiyet olsun! :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz